HASix Rádióamatőr Fórum
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2010 Szeptember 07, 21:19

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
Keresés:     Részletes kereső
HASIx Találkozó - 2010 szeptember 18 13:00
Jelentkeztél már?
23 548 Hozzászólás 1 985 Témában írta 1 025 Felhasználó
Legújabb tag: HA5FLY
* ** Főoldal Súgó Keresés Naptár Bejelentkezés Regisztráció
Üdvözlünk, Vendég. Kérlek jelentkezz be vagy regisztrálj.
2010 Szeptember 07, 21:19

Jelentkezz be a felhasználóneveddel, jelszavaddal és add meg a munkamenet hosszát
+  HASix Rádióamatőr Fórum
|-+  Rádióamatőr informatika
| |-+  Kézi számítógépek (PDA) a rádióamatör gyakorlatban
| | |-+  Mit tud a PDA-m?
0 Felhasználó és 1 vendég van a témában « előző következő »
Oldalak: 1 [2] Le Nyomtatás
Szerző Téma: Mit tud a PDA-m?  (Megtekintve 3782 alkalommal)
ha7az
Hero Member

Nem elérhető Nem elérhető

Nem: Férfi

Profil megtekintése
« Válasz #15 Dátum: 2009 Március 20, 18:01 »

Szerintem az Ifon és társai meg fogják ölni a PDA-kat. Én ma már meggondolnám kétszer is mennyit áldozok rá.
Naplózva

73 és DX!
Feri
Dotkoma
Jr. Member
**

Profil megtekintése
« Válasz #16 Dátum: 2009 Március 20, 19:52 »

Nekem meg ne legyen a telefonom általános célú számítógép, attól kapok hülyét, hosszútávon csak a szívás van vele. A kommunikáció kell minden szinten, alapvető szervezői funkciók, kis méret, aztán kész. Úgyhogy ha a PDA tud GSM stb. hálózaton kommunikálni, az jó, de mint kategória, attól még PDA. Különben maga az iPhone (és az iPod) a rendkívül gyenge szoftverek miatt (hihetetlenül kevés beállítási lehetőség, sok bug, alapvető hülyeségek, mint a clipboard hiánya) nem látszik, hogy kizárólagossá akarna válni, hiába öröm használni rajta ezt-azt, de az AppleStore persze növekszik.
Naplózva
ha5x
Hero Member

Profil megtekintése WWW
« Válasz #17 Dátum: 2009 Március 20, 20:14 »

Egyetértek Ferivel, nem jósolok sok időt a mobilhálózaton kommunikálni nem tudó eszközöknek.  Mert ugye szinte minden alkalmazás alapja, hogy legyen internet-kapcsolat.  És ha már beépítik a 3G-t, nyilván nem fogják a modulokat lebutítani csak azért, hogy telefonként ne működjenek.  Amúgy az én smartphone-omban is szinte csak azért van SIM-kártya, hogy netezni lehessen vele. 
Naplózva

73 & DX  DE KRISZTIÁN, HG5XA / HA5X / M0XXA / 9A8XA / SO9XC / WW1WWW
Otthoni QTH: JN97mn49qo
ha7az
Hero Member

Profil megtekintése
« Válasz #18 Dátum: 2009 Március 20, 20:25 »

Nem tudom, de az IPhone nagyon kezd belehúzni, rengeteg szoftver jelenik meg rá a hírek szerint.

Csak a félreértések elkerülése végett van PDA-m.
Naplózva

73 és DX!
Feri
Dotkoma
Jr. Member
**

Profil megtekintése
« Válasz #19 Dátum: 2009 Március 20, 20:48 »

Egyetértek Ferivel, nem jósolok sok időt a mobilhálózaton kommunikálni nem tudó eszközöknek.  Mert ugye szinte minden alkalmazás alapja, hogy legyen internet-kapcsolat.  És ha már beépítik a 3G-t, nyilván nem fogják a modulokat lebutítani csak azért, hogy telefonként ne működjenek.  Amúgy az én smartphone-omban is szinte csak azért van SIM-kártya, hogy netezni lehessen vele. 

Igen, csak az a kérdés, elsődlegesen mire használod. Jó, ha lehet telefonálni a PDA-kal, én sem mondtam mást, csak nem lehetnek egy bizonyos méretnél kisebbek több okból sem, és a féltéglacipelésből már elég volt, végigpróbáltam a lehetőségeket. A telefonméretű eszközökön viszont kínos böngészni - csak ha muszáj. Hogy maga az iPhone kicsi vagy nagy, nem tudom, talán éppen azért érdekes, mert határeset. A lapossága miatt kezelhető méretű, plusz üvegből van a teteje, ami tényleg állati a nyúzhatóság szempontjából is.

Különben a munkahelyemen van WiFi, otthon van WiFi, szüleimnél is, a megfelelő kocsmákban is - Bp-en pl. minek a mobilelérésért fizetni annak, akinek nem a folyamatos járkálás az élete? :-) Nyáron, amikor elmegyek kicsit szabadságra, akkor jó, arra a telefon is megfelel, különben nem kell. Amúgy a telefonom hotspotként is működik, észrevétlenül teszi a dolgát, és nem fagy le, nem kell szemetet takarítani róla, nem felejt el riasztani, hangszórót bekapcsolni, letenni a kagylót stb. Nem Windows, nem Apple - Symbian 60-as. Nem A legjobb, de nekem az vált be a legjobban.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Március 20, 21:03 írta Dotkoma » Naplózva
Dotkoma
Jr. Member
**

Profil megtekintése
« Válasz #20 Dátum: 2009 Március 20, 20:55 »

Nem tudom, de az IPhone nagyon kezd belehúzni, rengeteg szoftver jelenik meg rá a hírek szerint.

Csak a félreértések elkerülése végett van PDA-m.

Nézd meg az alapszoftvereket, amiket vele adnak, rettenetes, a korai windowsos időket idézik. Brrr. Nézheted, csak használni ne akard. Pedig nagyon lelkesedem amúgy az újítások szelleméért, amiket tartalmaz. A YouTube-kliens bezzeg jól működik benne. Az iPod/iPhone még egyáltalán nincs kész, és a fél világgal megvetetik - így könnyű. :-) A megvásárolható szoftverek pedig lassan alakulnak - sok hülye vagy inkább egzotikus, nem egyértelmű szabály van, hogy felkerülhess az AppleStore-ba, és hogy ott mit csinálhatsz. Előre nem tudhatod, hogy jársz, úgy pedig nehéz fejleszteni.
« Utoljára szerkesztve: 2009 Március 20, 20:57 írta Dotkoma » Naplózva
Oldalak: 1 [2] Fel Nyomtatás 
« előző következő »
Ugrás:  

Utolsó 5 Üzenetek:
2010 Szeptember 04, 10:11
Tegnap a 20.47-es pályán nem volt aktív az ISS...
2010 Szeptember 03, 19:21
iss aprs-en? aktív ebben a periódusban hallottam a 20:47 a következő áthaladás
2010 Szeptember 01, 21:40
Jó terjedés 1,8 MHz-en!
2010 Augusztus 31, 16:57
Köszöntelek, Mihály!
Legújabbak
írta ha6pc
[Ma - 21:18]

írta ha6pc
[Ma - 21:15]

írta ha5uy